Přihlásit

Myslivecká anketa (Sedmička)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lubomír Dohnal, 43 let, tajemník magistrátu
Myslivcem jsem dvacet pět let. Od té doby, kdy jsem přišel do státní správy a stal se vedoucím odboru životního prostředí, tak nejezdím na poplatkové hony. Nerad bych se dostal do střetu zájmů. Na honu se navíc může stát cokoli a pak není možné to přehlížet.

Vladislav Jiroušek, 67 let, zoolog
Já střílím nejraději objektivem fotoaparátu. Myslivecké hony nefotím, protože na nich zvířata prchají, aby si zachránila život. A při tom se opravdu nedají fotit. Jediná má zkušenost s lovem zvířat byla na studiích, kdy jsem jako náhončí chytal zajíce do sítí.

František Hlava, 55 let, podnikatel
Mezi myslivci mám hodně kamarádů. Občas si s někým z nich zajdu sednout na posed, ale mojí vášní je rybaření. Je to něco jiného, když bojujete půl hodiny se štikou, ona to vzdá a pak ji zase můžete vrátit do vody. Kdežto myslivec, když zamíří a vystřelí, tak je konec.

Josef Bačkovský, 48 let, policejní ředitel
Myslivost jsme měli v rodině, takže jsem jí propadl také. Myslivcem jsem asi od roku 1990. Nejsem ale klasický nimrod, protože na hony chodím minimálně. Není čas. Nemám ani žádné trofeje. Myslivost má přitom blízko k mé největší vášni, kterou je střelba.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.