Přihlásit

Žárovický kulturní dům zaplnily lovecké trofeje (Prostějovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V sále kulturního domu tak bylo k vidění rozložité paroží jelenů i široké toulce muflonů. Výstavu si užívali nejen nimrodští kmeti, ale i myslivecký potěr. "Chovatelskou přehlídku  trofejí v Žárovicích pořádají myslivci již tři desetiletí. Na akci přijíždí vždy kolem tisícovky hostů z řad nejširší myslivecké veřejnosti," uvedl Jiří Korhon z Okresního mysliveckého spolku ČMMJ Prostějov. Dodal, že přehlídka láká nejen na trofeje z kusů ulovených v předchozí sezoně, ale i na zvěřinovou kuchyni, živou mysliveckou hudbu, prodej drobných nimrodských potřeb, koření na divočinu a výrobků z rohoviny. "Scházejí se zde lidé z Prostějovska, Konicka a obcí rozsetých kolem vojenských lesů. Další hosté pak přijíždějí ze zbytku Moravy, jiní zase z Vysočiny," popsal.
Jak Jiří Korhon hodnotí loňskou loveckou sezonu? "Co do odlovů byla průměrná. Potrápila nás ale dlouhá a tuhá zima. Úhyny zvěře byly vyšší než v předchozích letech," odpověděl.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.