Přihlásit

Myslivci obdivovali trofeje zvěře ulovené v okrese Bruntál (Bruntálský a krnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Odměnou za krmení přes zimu a celoroční péči o zvěř je pro myslivce lov.
Ten je současně i chovatelským zásahem, loví se především ta zvěř, která není vhodná pro další reprodukci. Trofeje ulovené zvěře jsou nejen vzpomínkou na úspěšný lov, ale i dokladem toho, jak kvalitní zvěř žije v našich lesích.
Co vše se v honitbách našeho okresu loni podařilo myslivcům ulovit, představila v Bruntále chovatelská přehlídka trofejí. Těm nejsilnějším trofejím pak patřilo čestné místo v čele sálu.
Diváci mohli obdivovat paroží jelenů, těch se loni v našem okrese ulovilo sto třináct kusů, početnější byly zastoupeny trofeje srnců, ve statistikách za uplynulou sezonu jich je 1237. Na velmi dobré úrovni jsou daňci chovaní v oborách na Osoblažsku, ale vyskytují se v našem okrese i ve volné přírodě, loni jich myslivci dostali na mušku osmdesát šest. Výčet trofejové zvěře doplňuje pětatřicet muflonů, kňourů divokých prasat skolili myslivci čtyřicet. Drobnou exotickou exkurzí pro návštěvníky byla výstava trofejí z Afriky nebo kopie trofejí silných srnců ze Švédska. Malou ukázku z výstavy najdete na adrese www. bruntalskydenik.cz

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.