Přihlásit

Polovina kachen skončí na talíři, ostatní uletí (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"V poslední době registrujeme v našem revíru velký úbytek bažantů a zajíců. Zato máme hodně srnčí i černé zvěře, spoustu lišek, jezevců a kun a po nebi se prohání i dost káňat a jestřábů," vypočítává předseda.
"Už patnáctým rokem chováme na pěti rybncích kachny divoké. Vždycky na jaře koupíme sto kachňat, která do podzimu vyrostou a my je pak na honu lovíme. Většinou jich ale zhruba polovina stejně odletí," směje se.
Dnešní zima byla dost krutá. "Museli jsme hodně krmit a starat se o slabé jedince. Ale stejně přežila jen zdravá zvěř," konstatuje Nekola.
Myslivci se kromě celoroční péče o zvěř umí i bavit. Loveckou sezonu končí vždy Poslední lečí, kde probíhají slavnostní myslivecké ceremonie, a v květnu pořádají Střelecký den, který se těší velké oblibě. Vloni se soutěže zúčastnilo 71 střelců. Kromě svých akcí se podílejí i na pořádání Dětského dne nebo na oslavě MDŽ v Bezvěrově.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.