Přihlásit

Chceme spolupracovat i s myslivci (parlamentnilisty.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

O vzniku krajské koordinační rady pro oblast myslivosti dnes přišli s náměstkem hejtmanky Arnem Fišerou hovořit zástupci všech okresních mysliveckých spolků.

Pomoc při koordinaci činností jednotlivých spolků, ochrana přírody a zachování přírodního bohatství - to by měly být hlavní úkoly krajské koordinační rady pro oblast myslivosti, jejíž vznik dnes na schůzce s náměstkem hejtmanky Arnem Fišerou iniciovali zástupci všech okresních mysliveckých spolků.

Témat ke spolupráci bylo nastaveno více. Jednalo by se o zapojení krajské veterinární správy či případnou podporu chovatelských přehlídek a prezentaci Ústeckého kraje při tématicky zaměřených výstavách.

Arno Fišera k setkání řekl: "Na krajském úřadě rádi přivítáme každou zájmovou skupinu, už nyní spolupracujeme se zemědělci i podnikateli. Pro myslivce a jejich činnost se snažíme vytvářet vhodné prostředí třeba investicemi do záchrany Krušných hor. Od vlády a ministerstva zemědělství budeme požadovat na tuto aktivitu cca 3 miliardy korun."

Ústecký kraj věnoval na hospodaření v lesích v posledních dvou letech 35 milionů korun prostřednictvím Programu poskytování podpor na hospodaření v lesích v Ústeckém kraji na období 2010 - 2013. Tento program je určen ke zlepšení stavu lesů v Ústeckém kraji, posílení jejich mimoprodukčních funkcí a podpoře šetrného způsobu hospodaření v nich.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.