Přihlásit

Utkali se na myslivecké olympiádě (Týden u nás)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Soutěžící stříleli ze vzduchovky, odhadovali, jak daleko je k lesu, tipovali průměr stromu, snažili se správně určit druhy stromů, plemena loveckých psů, různá zvířata žijící v lese a co nejrychleji uběhnout šedesát metrů.
"Chtěli bychom z olympiády udělat tradici. Plánujeme ji do roku 2040, a to proto, že starosta řekl, že v tomto roce už nechce kandidovat.
Pak to přenecháme mladším, ale budeme jim pořád chodit pomáhat," smál se nájemce honitby a jeden z organizátorů olympiády Vladimír Moráň. Hlavní impuls k pořádání olympiády ale podle něj byl ten, že jako myslivci tráví hodně času v lese a chtěli něco udělat i pro svoje rodiny. "A také chceme, aby se děti naučily poznávat přírodu," dodal Moráň. V létě proto plánují v Lipovci založit pro děti myslivecký kroužek.
Olympiáda přilákala i dívky. "Chodíme do skautu, kde se také učíme poznávat přírodu, tak jsme se na olympiádu také přihlásily. Docela nám to šlo, ale chceme se hlavně zúčastnit, nemusíme nutně vyhrát," uvedla devítiletá Ludmila Ševčíková z Lipovce, která jednotlivá stanoviště zdolávala se svojí kamarádkou. Olympiáda se později přehoupla v taneční večer, kde byl hlavním účinkujícím Láďa Kerndl. "Olympiádu jsme totiž spojili ještě s vítáním jara v údolí Bílého potoka," doplnil Vladimír Moráň. Na zábavě nechyběly různé dobroty jako třeba kančí guláš ani tombola čítající téměř dvě stě cen. Fotogalerie na www.blanenskydenik.cz

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.