Přihlásit

45 zájemců z Táborska touží stát se myslivcem (Táborský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Celkem pětačtyřicet lidí projevilo zájem rozšířit rodinu myslivců na Táborsku. První kroky k myslivosti však vedou přes roční kurz.
Ten letošní začal již v sobotu, kdy se adepti společně poprvé setkali.
"V počtu zájemců jsme zaznamenali mírný nárůst, takže jsme spokojeni, přesto je ale možné, aby se další zájemci ještě přihlásili," říká předseda Okresního mysliveckého spolku ČMMJ Tábor Václav Falada. Do kurzu se mohou přihlásit zájemci o myslivost již od patnácti let. Až do konce března potrvá jeho teoretická část, po níž následuje praktická, která se po celý rok vykonává v rámci mysliveckých sdružení. Nováčci dostanou k dispozici učebnici, která zahrnuje všech sedm předepsaných předmětů.
Kzávěrečným zkouškám se tito uchazeči o první myslivecký lístek dostanou až první týden v dubnu následujícího roku. "Vůbec nevadí, že některým v té době ještě nebude osmnáct, ovšem je pravda, že vlastnit a používat mysliveckou zbraň budou moci skutečně až po dosažení plnoletosti," dodal Falada s tím, že mezi letošními frekventanty převládají mladí lidé a zapsalo se i několik žen.
Celý kurz vyjde na 4500 korun a osvědčení platí na celý život. Organizace umožňuje úhradu částky až v několika splátkách.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.