Přihlásit

Na posedu se udusil myslivec i se svým psem (Bruntálský a krnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jindřichov
Myslivec, kterého našli mrtvého na posedu u Jindřichova, se zřejmě obával, že mu na čekané bude zima. Když přišel v sobotu 29. ledna večer na posed, chtěl si přitopit propan-butanovou lahví s hořákem. Podle všeho se na posedu udusil zplodinami, které vznikají při hoření. Sedmačtyřicetiletého muže na posedu našli kolegové myslivci až příští den v neděli 30. dopoledne. V té době už byl mrtvý.
Ihned to oznámili policistům, na místo vyrazila nejbližší hlídka z Města Albrechtic a pak také výjezdová skupina. Policisté zjistili, že zesnulý je z Opavska. Našli ho sedět v takzvané kazatelně, což je, jak přiblížila bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková: "celodřevěná zateplená bouda vyvýšená nad terénem a sloužící k pozorování zvěře."
Po boku mrtvého myslivce byl nalezen i jeho pes, který pokus o vytápění taktéž nepřežil. Lékař, kterého na místo k ohledání těla přivolali, neshledal, že by se jednalo o násilnou smrt, nicméně přesnou příčinu úmrtí určí až přikázaná pitva.
"Další okolnosti této tragické události šetří krnovští kriminalisté," řekla policejní mluvčí Pavla Tušková.
Policisté v souvislosti s tímto případem důrazně varují, aby si lidé dávali, pokud používají plynové vytápění v zavřených prostorách, pozor na dodržování bezpečnostních pravidel. Důležité je samozřejmě především zajistit větrání.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.