Přihlásit

Myslivci představí veřejnosti trofeje zvěře ze Žďárska (Havlíčkobrodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Žďár nad Sázavou
Stovky trofejí srnčí, jelení, mufloní, daňčí a mnohé další zvěře si bude moci veřejnost prohlédnout v rámci tradiční chovatelské přehlídky.
Akce, kterou již léta pořádá Okresní myslivecký spolek ve Žďáře nad Sázavou ve spolupráci s několika partnery, se bude opět konat v sále Hasičské pojišťovny ve žďárské ulici Komenského. Myslivci, milovníci přírody a další zájemci z řad veřejnosti tam mohou zamířit již v pátek 1. dubna, kdy výstava začíná.
Trofeje zvěře ulovené v honitbách žďárského okresu a oblasti jeleního chovu Žďárské vrchy budou k vidění od osmi hodin ráno až do pěti večer. Stejná otevírací doba je stanovena i pro sobotu a neděli. Návštěvníci chovatelské přehlídky ale nečeká jenom zhlédnutí trofejí, připraven je také bohatý doprovodný program. "Na místě bude možné zakoupit nejrůznější myslivecké potřeby od obuvi až po šperky z paroží. Prodávat se budou také obrazy s mysliveckou tematikou," popsal celou akci Oldřich Sedlář, jednatel Okresního mysliveckého spolku ve Žďáře nad Sázavou. Připraveno je také občerstvení, mezi kterým nebude chybět ani nezbytná a velmi chutná zvěřinová kuchyně. Vstupné na osobu činí 20 korun.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.