Přihlásit

Činnost okresního mysliveckého spolku v Třebíči bude i letos bohatá (Horácké noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Okresní myslivecký spolek (OMS) v Třebíči, člen Českomoravské myslivecké jednoty, uspořádá v jarních měsících letošního roku několik mysliveckých akcí. Bude to opět pravidelná každoroční chovatelská přehlídka trofejí spárkaté zvěře, tj. jelenů lesních, jelenů sika, daňků evropských, muflonů, srnců obecných a černé zvěře, ulovené v roce 2010 v okolí Moravských Budějovic, Náměště nad Oslavou a Třebíče.
Posláním chovatelských přehlídek je zejména působit na myslivce při odstřelu spárkaté zvěře a dále i propagovat význam cílevědomé činnosti myslivců mezi nemysliveckou veřejností.
Přehlídkám bude předcházet předávání trofejí 4., 5. a 6. dubna na Bažantnici za oblast Třebíč, 7. dubna za oblast Moravskobudějovicka v konírnách zámku v Moravských Budějovicích a 22. dubna za oblast Náměšťska na Městském úřadě v Náměšti nad Oslavou. Současně s trofejemi budou na uvedených místech předány statistické výkazy pro státní správy řízení myslivosti městských úřadů.
K posouzení a ohodnocení předkládaných trofejí budou pracovat tři hodnotitelské komise kontrolující preparaci trofejí a zda odstřel spárkaté zvěře byl uskutečněn v počtech, pohlavích a věkových třídách dle schváleného plánu chovu a lovu na rok 2010. U nesprávně provedeného odstřelu označí trofej červeným bodem, kapitální trofeje po bodovém ohodnocení označí podobou bronzové, stříbrné nebo zlaté medaile. V pátek 15. dubna ve 13:00 hodin bude slavnostně zahájena přehlídka v zámeckých konírnách v Moravských Budějovicích a trvat bude do 18. dubna. V sobotu 30. dubna v 10:00 bude slavnostně zahájena přehlídka na zámku v Náměšti nad Oslavou, která bude trvat do 3. května. A v pátek 13. května ve 13:00 hodin bude slavnostní zahájení přehlídky trofejí za celý okres Třebíč na Bažantnici. V sobotu 14. května od 9:00 hodin do 16:00 hodin bude přehlídka přístupna veřejnosti a od 10:00 bude na střelnici OMS na Bažantnici probíhat okresní přebor ve střelbě brokové na baterii a loveckém kole. V neděli 15. května bude přehlídka přístupna podobně jako v sobotu 14. května. V tento den, tj. neděli 15. května bude v bazilice sv. Prokopa v Třebíči - zámku od 8:00 hodin sloužena svatohubertská mše troubená trubači z Lukova. Od 9:00 hodin se uskuteční na Bažantnici jarní svod loveckých psů.
Myslivci zvou všechny přátele přírody a myslivosti a zájemce zhlédnout zajímavé trofeje spárkaté zvěře, žijící v našem okolí, při návštěvě těchto chovatelských přehlídek, jakož i zmíněné svatohubertské mše v bazilice sv. Prokopa a dalších uvedených akcí OMS v Třebíči.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.