Přihlásit

Policie obvinila myslivce, který loni na jihu Čech zastřelil kolegu (iDNES.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Až na šest let může jít do vězení jedenapadesátiletý myslivec, který loni v říjnu v lese u Ševětína na Českobudějovicku zastřelil nešťastnou náhodou svého kolegu. Policisté muže v těchto dnech obvinili z usmrcení z nedbalosti a nedovoleného ozbrojování.

Muži se v inkriminovaný den vydali na lov divočáků v polesí Kolný. Na začátku se dvojice rozdělila s tím, že každý z nich se vydá do lesa jinou cestou. Staršího z mužů, 61letého myslivce, to stálo život.

Jeho o deset let mladší kolega ho podle policie střelil nešťastnou náhodou. "Podezřelý muž v inkriminované době neopatrně manipuloval při dohledávání postřelené zvěře se zbraní a přitom došlo k výstřelu. Ten smrtelně zranil 61letého muže," uvedla mluvčí českobudějovické policie Regina Tupá.

Policejní komisař nyní obvinil 51letého myslivce z usmrcení z nedbalosti. Navíc kriminalisté muže viní i z nedovoleného ozbrojování. Doma měl totiž dva tlumiče, na které neměl potřebná povolení.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.