Přihlásit

Na Stalingradě se narodili zajíci (Třebíčský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Žďár nad Sázavou
Nezvyklé místo pro založení rodiny si vybrala samice zajíce polního žijící ve žďárském sídlišti Stalingrad. Své tři potomky se rozhodla vychovávat na zahradě mateřské školy v Brodské ulici. Na asi třídenní zajíčky byli zaměstnanci školky upozorněni koncem minulého týdne. "Řekla nám o tom pošťačka, kterou informoval kolemjdoucí pán," uvedla jedna z učitelek.
A jelikož se jedná o lokalitu, kam často míří lidé s volně puštěnými psy, měli ve školce obavy, že by mláďata špatně skončila. Navíc nebylo jisté, zda již na mláďata někdo nesáhl a nepřenesl na ně lidský pach.
Kontaktováni proto byli žďárští ochranáři, kteří zajíčky odchytli a předali je odborníkům ze Záchranné stanice Pasíčka v Boru u Skutče.
"Všichni tři zajíčci jsou zatím v pořádku a přijímají krmení," komentoval včera Josef Cach z borské záchranné stanice. Zároveň upozornil, že najdouli lidé zajíčky, srnčata a jiné savce ve volné přírodě, sahat by na ně neměli, byť mají pocit, že jsou mláďata opuštěná. V převážné většině případů se totiž pro odložené potomky matka vrací.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.