Přihlásit

Trofeje z Písecka, letos již po pětačtyřicáté (Písecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na pátek se těší všichni myslivci z Písku a okolí. Ve dvanáct hodin bude totiž v budově školní jídelny píseckých lesnických škol zahájena již 45. chovatelská výstava trofejí. Lidé si budou moci trofeje prohlédnout až do prvního května vždy od 9 do 12 hodin a od 13 do 17 hodin.
Mottem výstavy je věta "Dobrý myslivec nechová zvěř proto, aby ji lovil, ale loví ji právě proto, aby ji choval..." Toto heslo je v souladu s poselstvím výstavy, která má propagovat myslivost.
"Chceme přiblížit lidem myslivost a výsledky její práce. V médiích se objevují často spíše negativní zprávy, přitom na českou myslivost můžeme být hrdí. Zároveň chceme ale přilákat i lidi, kteří se o trofeje až tolik nezajímají, proto jsou tu i věci, které se lovu přímo netýkají," vysvětlil záměr minulé výstavy David Schwedt ze spolupořádajícího odboru životního prostředí Městského úřadu v Písku. Dalšími pořadateli jsou písecké lesnické školy a myslivecký spolek píseckého okresu. Historie chovatelských přehlídek trofejí zvěře v Písku sahá až do třicátých let minulého století. Pravidelné hodnocení trofejí spárkaté zvěře a pořádání chovatelských přehlídek trofejí podle tehdy platného zákona o myslivosti bylo zahájeno již v roce 1966.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.