Přihlásit

Myslivecké halali na Modré (Dobrý den s kurýrem)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Myslivecké halali aneb Lov od Velké Moravy po současnost pro vás připravili na neděli 9. října v Archeoskanzenu Modrá.
Na návštěvníky čekají od 14.00 gurmánské zvěřinové speciality myslivecké kuchyně, polévky, masa (zajíc, kachna, bažant, srnčí, kančí, jelení), gulášové hody - guláš kančí, jelení, srnčí, rybí speciality - polévka, ryby uzené, grilované, pečené.
Během odpoledne se můžete zapojit do Velkého lukostřeleckého turnaje, zhlédnout výstavu chladných zbraní či kovářskou práci a výrobky, zabojovat o Pohár starosty Modré v hodu oštěpem na cíl, poslechnout si ukázky historické lovecké hudby v podání trubačů Okresního mysliveckého spolku z Uherského Hradiště, který halali spolupořádá.
Program obohatí i občanské sdružení Velkomoravané, které předvede dobový rybolov a lov do pastí na Velké Moravě. Pro děti je připraveno několik disciplín a soutěží včetně odlévání stop, poznávání dřevin, ale také kviz o zajímavé ceny. Rodiče s dětmi mají možnost vyzkoušet své dovednosti a strávit v archeoskanzenu pěkné odpoledne v mysliveckém duchu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.