Přihlásit

Výstava věnovaná jagdteriérům (Zemědělec)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

U příležitosti 20. výročí založení Klubu chovatelů jagdteriérů v Čechách probíhá ve dnech 3. září až 31. října 2011 v Muzeu lesnictví, myslivosti a rybářství na loveckém zámku Ohrada v Hluboké nad Vltavou, pobočce Národního zemědělského muzea, výstava věnovaná tomuto vytrvalému, urputnému a houževnatému psímu plemeni. Vedle stručné historie návštěvníci naleznou zejména řadu atraktivních fotografií mapujících dvacetiletou historii klubu.
Zmíněné výročí bylo na loveckém zámku Ohrada oslaveno již také 25. června tohoto roku, kdy se během Národních mysliveckých slavností uskutečnila klubová výstava, na které bylo předvedeno 71 jagdteriérů.
Počátky chovu těchto zvířat spadají do dvacátých let 20. století, kdy se v Německu objevili první tmavě zbarvení, středně velcí teriéři. Jako samostatné plemeno byli pak jagdteriéři uznáni v roce 1933.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.