Přihlásit

Pozvánka na jarní vycházku do přírody (Sokolovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zveme všechny milovníky přírody na ornitologickou akci s názvem Vítání ptačího zpěvu.
Pojďte s námi přivítat nové ráno spolu s ptačími obyvateli a zapojit se do této akce, která se koná na začátku května v celé Evropě. Smyslem této akce je osvěta a propagace důležitosti ochrany ptactva, která je měřítkem životního prostředí a jeho rozmanitosti, jež v současné době již vykazuje výkyvy, a to v negativním slova smyslu, kdy některé dříve běžné druhy ptáků rychle ubývají. A pokud člověk nebude respektovat, že je součástí systému,a zamyslí se, že globální oteplení není fikce, ale skutečnost, kterou by měl každý z nás vzít na vědomí a snížit svůj dopad na životní prostředí a nechovat se jako ´pán tvorstva´, který je schopen vytvořit na sídlišti kulturní poušť vykácením stromů a keřů a pak se diví, proč v zimě ptáci nezavítají na krmítka. Kam se všichni poděli, že si neuvědomí, že stromy a keře představují pro ptactvo ochranu před nepřízní počasí, kryt před predátory a hlavně poskytují prostor pro stavbu hnízd, bez nichž jsou více zranitelnější. Jestli se chcete dozvědět více o životě našeho ptactva, není nic jednoduššího než si ráno přivstat a zúčastnit se některé z těchto akcí, kde bude pro účastníky připraveno malé občerstvení a propagační materiály. VÍTÁNÍ PTAČÍHO ZPĚVU na zámku Kynžvart.
Setkání je plánováno na 21. 4. v 6 hod. před branou zámku. Vycházka bude v areálu zámeckého parku doplněna přednáškou a výkladem o rozpoznávání jednotlivých ptačích druhů a určování v terénu. Vybavte se teplým oblečením a vhodnou obuví, dalekohledem, určovací příručkou a dobrou náladou.
Tato tradiční vycházka se bude konat i v Chodově.
Tentokrát je setkání plánováno na 6. 5. v 6 hod. na hrázi rybníku Bahňák. Všichni jste zváni.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.