Přihlásit

Přehlídka trofejí zvěře Písecka (Písecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V areálu lesnických škol se uskuteční od 20 do 29. dubna chovatelská přehlídka trofejí lovné zvěře, na jejíž přípravě se podílely odbor životního prostředí městského úřadu a Okresní myslivecký spolek Písek.
"Návštěvníci si zde prohlédnou trofeje z třiapadesáti honiteb, které jsou ve správním obvodu Písku. Součástí výstavy bude mimo jiné prezentace zajímavostí souvisejících s ochranou přírody, včetně fotografií zvěře a ptáků z Písecka," informoval Miloslav Šatra, vedoucí odboru životního prostředí MÚ.
Posláním chovatelských přehlídek je také seznámit s výsledky péče o zvěř v uplynulém období a přiblížit veřejnosti tradiční českou myslivost. Letos vydal odbor životního prostředí MÚ k přehlídce informační bulletin, kde je kompletní seznam trofejí, ale také kritéria pro posuzování chovné hodnoty zvěře a fotografie nejvýznamnějších trofejí Písecka za uplynulý rok.
Součástí výstavy je rovněž vzdělávací cyklus na téma Myslivcův rok. Žákům základních škol budou přednášet lektoři Českomoravské myslivecké jednoty.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.