Přihlásit

Přes tisíc ulovených trofejí vystavili myslivci v Lukavici (Rychnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V kulturním domě bylo k vidění jednoznačně nejvíce trofejí srnců, následovali jeleni a pak mufloni.
Byli jsme u toho

Lukavice - Zahájena dvěma trubači byla v sobotu v Lukavici přehlídka trofejí zvěře, která byla ulovena v honitbách rychnovského okresu za loňský rok. Pro její návštěvníky byla kromě více než tisíce trofejí připravena také myslivecká kuchyně a promítání filmů o české myslivosti.
"Kromě trofejí srnců, jelenů, muflonů a daňků máme vystaveny také nějaké drobné trofeje jako jsou lebky jezevců či lišek. Také jsou zde vystaveny trofeje černé zvěře. Všimnout si lze i krásně květinové výzdoby," řekl Vladimír Šabata, předseda Okresního mysliveckého spolku.
Již v týdnu byly do kulturního domu navezeny všechny úlovky trofejové zvěře, ze kterých pak komise vybrala ty nejvýznamnější, jež pak vystavila na pódiu.
Vladimíru Šabatovi se loni žádnou trofej ulovit nepodařilo, ovšem jeho kolegovi z Mysliveckého sdružení Lukavice Karlovi Kuncovi ano.
"Letos se mi podařilo ulovit raritní trofeje, takže jsem měl velikou radost. Oto větší, že jeden srnec byl opravdu vychozený, chodil jsem na něj skoro měsíc každý druhý den. Takový má správný lov být. Letos mám na výstavě tři trofeje, všechno srnce," radoval se Karel Kunc, kterému se loni podařilo ulovit sedm kusů zvěře. "Jsem velmi spokojen. Diana mi přála a zadařilo se," dodal.
To, že výstava je velmi vydařená, potvrzuje také paní Miloslava Ehlová z Lukavice, která se na ni přišla podívat, protože její manžel a synové jsou myslivci."Výstava je moc hezká, líbí se mi. Ve spolku mají i ženy, tak se myslím,že je hezky vyzdobena. Manžel na ní možná nějakou trofej má, ale přesně to nevím," přiznala návštěvnice.
Výstava potrvá až do 20. dubna, přičemž je otevřena denně od 9 do 18 hodin. V pátek pak do 12 hodin.

***
Co je k vidění
Trofeje ulovené zvěře za rok 2011: 930 srnců, ­ nesprávný odstřel činil 7,4 %; 127 jelenů, ­nesprávný odstřel činil 13,4 %; 35 muflonů, ­nesprávný odstřel činil 17 %; 17 daňků, ­nesprávný odstřel činil 70 %; 11 kňourů; drobné trofeje jako lebky jezevců a lišek

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.