Přihlásit

Výstava trofejí nabídne i lukostřelbu, trubače, obrazy a laserovou střelnici (Třebíčský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Moravské Budějovice
Přes šest set sedmdesát kusů srnčí zvěře, dvacet pět kusů jelení zvěře, téměř pět set zajíců, přes tři sta padesát lišek, sto pět kun a například sedm jezevců bylo loni uloveno na Moravskobudějovicku. Výstavu trofejí této zvěře si může veřejnost prohlédnout o nadcházejícím víkendu v Zámeckých konírnách v Moravských Budějovicích.
Akce začne slavnostně již v pátek jednu hodinu po poledni za účasti Lukovských trubačů. Následovat bude prezentace Josefa Drmoty na téma Význam české myslivosti.
"Na víkend jsme připravili pro návštěvníky bohatý doprovodný program. V sobotu v deset hodin dopoledne vystoupí znovu Lukovští trubači a v neděli ve dvě odpoledne Trubači z Bukoviny," informoval za organizátory Jaroslav Kotrba z odboru životního prostředí v Moravských Budějovicích.
Jedním z taháků pro malé i velké návštěvníky může být rovněž lučištník v dobovém obleku, který bude v neděli od dvou hodin odpoledne učit lukostřelbu. "Jde o člověka, který se lukostřelbou zabývá již dlouho a sám si luky také vyrábí. Zájemci si budou moci vyzkoušet střelbu na terče," dodal Kotrba.
Po oba víkendové dny navíc bude možné navštívit laserovou střelnici. V ní je člověku promítána reálná situace z lovu - například zajíci na poli či divočáci běžící sněhem. Autentický pocit dokreslují zvuky lovu od křiku honců až po štěkot psů. Lidé si tak mohou vyzkoušet skutečně velmi reálnou situaci,do které by se běžně nedostali. Při trefení bachyně s mláďaty, což se ve skutečnosti velmi přísně trestá, přijdou o body.
Krom trofejí, z nichž tři srnčí jsou medailové, si mohou lidé prohlédnout také obrazy Maxmiliána Hoffmanna či dřevořezby Daniela Stejskala. Výstava je přístupná o víkendu od 8.00 do 16.00 a v pondělí do poledne.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.