Přihlásit

Myslivci otevřou lidem svůj svět na zámku v Libouchci (Ústecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Myslivecké dny na zámku v Libouchci ukáží veřejnosti, co vše se skrývá za slovem myslivec. Od soboty do neděle 28. a 29. dubna se návštěvníci setkají s tradicí, dovedností a kulturou spojenou s myslivostí.
Ukázky myslivecké tradice začnou od sobotní deváté hodiny ranní. "Chceme ukázat lidem, že kromě krmení zvěře v zimě a honů myslivost znamená také udržování velmi pestré a rozsáhlé tradice. Proto hned po deváté hodině ranní začne vystoupení mladých mysliveckých trubačů. Milovníci psů uvidí jarní svod loveckých psů z ústeckého okresu, sokolnický výcvik, soutěže mladých přátel myslivosti a v poledne bude ukázka vábení zvěře," uvedl k akci Miroslav Machala, předseda myslivecké rady Okresního mysliveckého spolku v Ústí.
Ukázku vábení jelení zvěře předvede také mistr Evropy Jan Brtník a Tomáš Třesky, dvojnásobný mistr republiky, oba zaměstnanci Lesů ČR. "Nebude chybět ani ukázka myslivecké hudby využívaná při lovu. O to se postará Lesnická škola ze Šluknova a žáci umělecké školy z Ústí," dodal Machala.
Upozornil, že divácky atraktivní bude také ukázka práce loveckých psů ­ ohařů. Nebude chybět i práce s liškou, například práce na ohrádce, kdy musí pes přeskočit překážku a dostat se za liškou a přinést ji.
Vystaveno bude přes 80 trofejí nejen z Ústecka, ale také z východní části Krušných hor z roku 2011 a významných trofejí jelenů od roku 2005.
"Protože budou k vidění i digitální programy, bude vystaveno a prodáváno mnoho mysliveckých předmětů, to vše dohromady bude představovat velmi komplexní přehlídku všeho, co myslivecká tradice zahrnuje. Českomoravská myslivecká jednota s podporou Ústeckého kraje podpořila mimořádně rozsáhlou akci," hodnotí rozsah víkendových mysliveckých dnů na zámku v Libouchci.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.