Přihlásit

Trofejí se sešlo několik stovek (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hodnotitelská komise rozdělily mezi lovce z tachovského okresu bezmála třicet medailí

Chodský Újezd
Stovky trofejí posuzovaly čtyři komise při okresní chovatelské přehlídce, kterou tachovská okresní organizace Českomoravské myslivecké jednoty uspořádala v kulturním sále v Chodském Újezdu. Rozdáno bylo téměř třicet medailí za nejlepší trofeje.
Členové komisí posuzovali trofeje za uplynulou loveckou sezonu. "Přehlídka je pro celý okres a posuzují se trofeje za loveckou sezonu roku 2011, která vlastně skončila v prvních měsících letošního roku," upřesnil předseda Okresního mysliveckého spolku v Tachově Pavel Nečas s tím, že lovci přinášeli trofeje z 96 revírů, nacházejících se na území tachovského okresu. "Není sice povinné, přinést trofej na přehlídku, nicméně mezi myslivci se to považuje za slušnost," uvedl dále Nečas. Celkem se v Chodském Újezdu sešlo několik set trofejí spárkaté zvěře (srnčí, jelena, daňka, muflona), černé zvěře, lišek, jezevců. Komise byly čtyři, z nich jedna posuzovala pouze trofeje jelena, které patřily na přehlídce k nejčetnějším.
Nejzdařilejší trofeje obdržely medailové ocenění. "Nejvíce medailí jsme udělovali za trofeje jelena siky japonského, těch bylo osmnáct. Šest medailí získaly mufloní trofeje, po jedné pak srnec obecný, jezevec a liška," uvedl Deníku za posuzovatele Josef Červinka. Přesné statistiky ale myslivci ještě nemají. "Kolik se nám přesně sešlo trofejí a rozčlenění jejich počtů do jednotlivých druhů zatím nemáme, to bude zkompletováno pravděpodobně ve druhé polovině příštího týdne," doplnil Červinka.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.