Přihlásit

Myslivci Orlickoústecka na zámku v Lanškrouně vystaví své trofeje (Orlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lanškroun
V sále zámku bude zítra ve 12 hodin zahájena chovatelská přehlídka trofejí zvěře ulovené v uplynulém roce v okrese Ústí nad Orlicí. Potrvá do 11. května.
K vidění budou trofeje různých druhů zvěře: srnčí, jelení, mufloní, daňčí, černé i zvěře škodné, jako je psík mývalovitý nebo liška. Hodnotit je bude komise složená z odborníků v oboru myslivosti.
Původně se měla města v pořádání bilanční přehlídky střídat, protože však tato akce měla v Lanškrouně před čtyřmilety velký úspěch, už tu i zakotvila. Podle Táni Papíkové, referentky životního prostředí městského úřadu v Lanškrouně, se přehlídky zúčastní 84 honiteb z Orlickoústecka. Má zvýšit informovanost o práci myslivců. "Snažíme se touto formou sdělit veřejnosti, že myslivost není pouze o střílení a lovu, ale že je to především o blízkém vztahu člověka k přírodě, starání se o zvěř a její potřeby, neboť mnoho mylných názorů pochází právě z této neinformovanosti," uvedla Táňa Papíková.
Přehlídka bude na zámku přístupná do 11. května. Akci pořádanou okresním spolkem Českomoravské myslivecké jednoty v Ústí nad Orlicí obohatí v den zahájení i zajímavý doprovodný program na nádvoří zámku. Vystoupí zde trubačky na lesní rohy, které posluchačům vysvětlí, co které troubení znamená, expozici dravců přiveze Království sov z Králík. Zajímavé budou i ukázky výroby a zdobení loveckých nožů.
Pro děti i dospělé budou připraveny různé znalostní a dovednostní soutěže. Návštěvníky jistě potěší i speciality myslivecké kuchyně.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.