Přihlásit

V neděli se uskuteční v Hanově parku v Domažlicích tradiční Vítání ptačího zpěvu (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Domažlice
Do třetí desítky ročníků vstoupí v neděli 6. května v Domažlicích společná akce České společnosti ornitologické a Odboru životního prostředí Městského úřadu Domažlice.
"Za odbor životního prostředí bych chtěl čtenáře Domažlického deníku pozvat na 21. ročník Vítání ptačího zpěvu. První ročník této mezinárodní akce proběhl v anglickém Birminghamu už v roce 1984. Také u nás v Domažlicích jsme se přidali k anglické tradici, která se postupně ujala v celém světě. Jejím cílem je seznámit veřejnost se zajímavým světem ptactva, jeho životními projevy, zvláště pak zpěvem. A přestože je začátek stanoven na časné ráno, věříme, že o vítání bude zájem a těšíme se na účast všech milovníků přírody," vzkazuje za pořadatele Petr Sladký.
Sraz účastníků je v 5.30 hod v areálu Hanova parku (u bývalé nemocnice) v Domažlicích, konkrétně před sochou Petra Hany. Akce se koná za každého počasí, je vhodné se teple obléci a vzít si sebou dalekohled. "Účastnící obdrží propagační materiály s tématikou ochrany ptactva a dozví se zajímavosti o tetřevu hlušci, který byl vyhlášen Ptákem roku 2012," doplnil Sladký.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.