Přihlásit

Příroda na vedlejší koleji. Evropští politici odložili schválení nařízení, jež má obnovit životní prostředí (Ekonews.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Obnova evropské přírody bude muset počkat. Evropským parlamentem sice už prošla finální podoba nařízení, ale chybí souhlas Rady Evropské unie. Ten byl považován za formalitu, jenže hlasování, ke kterému mělo dojít koncem března, se prozatím kvůli nedostatečné podpoře odkládá.

Nařízení o obnově přírody (Nature Restoration Law) zavazuje členské státy k obnově 30 procent přírodních stanovišť do roku 2030, 60 procent do roku 2040 a 90 procent do roku 2050. Evropský parlament uvádí, že 80 procent všech přírodních stanovišť a 70 procent půdy na území Evropy je dnes ve špatném stavu. Přitom právě zdravá půda hraje obrovskou roli při zadržování vody v krajině. Rašeliniště, která patří mezi nejohroženější stanoviště, jsou pak zásadní pro ukládání uhlíku. Globálně je v nich téměř 30 procent jeho půdních zásob.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.