Přihlásit

Výstaviště v Kroměříži bude o víkendu znovu patřit myslivosti a přírodě (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Výstaviště v Kroměříži bude o víkendu patřit devátému ročníku výstavy Myslivost a příroda. K dostání budou věci potřebné pro pobyt v přírodě. Návštěvníci si také mohou prohlédnout expozici africké zvěře a seznámí se se sokolníky a jejich umem. V tiskové zprávě to dnes ČTK za výstaviště sdělila Michaela Ohlídalová. Areál bude v sobotu 13. dubna i v neděli 14. dubna otevřen od 9:00 do 16:00.

Do programu organizátoři dále zařadili přednášku odborníka na srnčí zvěř Pavla Scherera. Chybět nebude ani rozsáhlá přehlídka trofejí zvěře ulovené loni na Kroměřížsku. „Na výstavě bude k vidění kolem tisíce trofejí zejména zvěře srnčí, ale také daňčí, jelení či mufloní,“ uvedl předseda spolupořádajícího Okresního mysliveckého spolku Kroměříž František Vávra.

Na své si podle pořadatelů přijdou také gurmáni. „Právě jim je určena soutěž o nejlepší zvěřinový guláš amatérských i profesionálních kuchařských týmů pod vedením věhlasného šéfkuchaře Pavla Sapíka,“ uvedla Ohlídalová.

Organizátoři připravují i oblíbenou venkovní laserovou střelnici na letící terč, která simuluje brokovou střelbu. Soutěžit budou dospělí a ve své kategorii také děti. Mušku prověří rovněž u lukostřeleckého stanoviště.

Doprovodný program nabídne představení loveckých plemen psů. Lidé znovu uvidí i ukázky resuscitace a první pomoci u psů nebo ukázky vábení zvěře pod vedením Jana Jeniše v provedení studentů Střední lesnické školy v Hranicích. Dorazí též lovečtí trubači. O hudbu se postará Michal Tučný Revival Band.

Kromě myslivecké výstavy láká kroměřížské výstaviště každoročně na jarní, letní a podzimní verzi pěstitelské výstavy Floria a předvánoční programy. Hostí také hudební festivaly, zářijové Svatováclavské slavnosti nebo prodejní výstavy drobného zvířectva a okrasného ptactva. Loni moderní areál navštívilo více než 300 000 lidí.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.