Přihlásit

Sokolnické slavnosti na Sovinci (Krnovské noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

SOVINEC
Muzeum v Bruntále připravilo spolu se sdružením Dědictví opět nabitý víkendový program na hradě Sovinec.

Akce pod názvem Sokolnické lovy, která proběhne o víkendu 15. a 16. září už přímo v názvu odkazuje na hlavní atrakci program. V rámci dvoudenního sokolnického programu předvedou chovatelé to nejlepší ze sokolnického výcviku, ukázky příletů a odletů dravých ptáků na povel. Těšit se můžete na ukázky lovu atrapy kořisti, sokolnické besedy a povídání o těchto zajímavých tvorech.
Během víkendu se odehrají v areálu hradu šermířské příběhy a povídky, které si pro návštěvníky nachystala skupina šermu Cordiallo.
V sobotu se můžete podívat na představení loutkových pohádek manželů Antošových Kašpárek a čaroděj a Kašpárkovy žerty s čerty.
Organizátoři připravili netradiční prohlídky hradních zákoutí a Rytířského sálu s doprovodným programem šermířských a divadelních scének posádky Špinavci.
K občerstvení přijdou vhod jídla jako lovecké klobásy a pečené kuřecí maso, staročeské trdelníky, k pití medovina a další dobroty.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.