Přihlásit

Zvěřinové guláše v Zahrádkách (Českolipský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hromady cibule, zvěřiny a kotlík vedle kotlíku. V parku před zámkem v Zahrádkách u České Lípy se uplynulou sobotu soutěžilo ve vaření zvěřinových gulášů na otevřeném ohni.
Do akce, kterou uspořádal Okresní myslivecký spolek Česká Lípa společně s obcí Zahrádky, se přihlásilo hned 16 týmů.
Pětičlenná porota, v jejímž čele stál z televize známý Jiří Babica, měla těžkou úlohu. Úkolu se zhostila se ctí a při vyhodnocování se velice dobře bavila, protože moderátoři kladli porotě všetečné otázky a ti vtipně odpovídali. Vítězný guláš s názvem "Co jsme našli u silnice" uvařili pan Romančin a pan Babička z Holan a obdrželi poukaz na odstřel laně.
Divácká kulisa byla fantastická, více jak tisíc návštěvníků fandilo a velice dobře se bavilo. K hladkému průběhu akce přispěli i moderátoři Klára Jandová a Jiří Kasina.
Obrovský úspěch měla i Krkonošská pohádka a to i proto, že se akce zúčastnil akademický malíř František Flašar, který pro tuto pohádku navrhoval téměř před třiceti lety scénu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.