Přihlásit

Dánského lyžaře v Severní Makedonii napadl a zranil medvěd (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Dánský lyžař utrpěl zranění poté, co jej v přírodní rezervaci v Severní Makedonii napadl medvěd, uvedla agentura AP s odvoláním na místní úřady. Úterní incident se stal v oblasti, kde mírné zimy způsobily, že se rozrostla populace medvěda hnědého.

Lyžař, jehož totožnost úřady neupřesnily, byl přepraven do nemocnice ve městě Tetovo, které leží na západě balkánské země na úpatí pohoří Šar Planina, kde se útok odehrál. Lyžař má zraněnou levou nohu, uvedl Stojanče Angelov z krizového střediska.

Mírné zimy v posledních letech způsobily, že medvědi se k zimnímu spánku ukládají jen krátce anebo jej vynechávají, což vedlo k růstu jejich populace a také ke zvýšenému výskytu medvědů ve městech. Podobný problém hlásí i ze sousedního Řecka, kde si farmářská sdružení stěžují na poškozování úrody a včelích úlů, dodala AP.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.