Přihlásit

Čtyři dny, pět srážek se zvěří (idobryden.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Řidiči, pozor! S příchodem podzimních měsíců se zvyšuje počet dopravních nehod se zvěří, která po polích migruje a přebíhá „bez rozhlížení” silnice. Uherskohradišťští policisté za čtyři dny registrují pět srážek se zvěří, která vzápětí uhynula. Posádky automobilů vyvázly bez zranění.

Nejčastěji se pod auta vrhají srnci a srnky, na svědomí mají pět nehod, šestá je dílem divokého prasete. „Řidiči nemají šanci zastavit, zvíře skončí usmrcené v příkopu,” říká Aleš Mergental, mluvčí hradišťské policie. Na zvěř motoristé postupně narazili u Polešovic, Bánova, mezi Uh. Brodem a Vlčnovem, Starým Městem a Huštěnovicemi nebo Medlovicemi a Stříbrnicemi. Škoda se vyšplhala přes dvě stě tisíc korun. „Kumulace střetů vozidel se zvěří je příznačná pro začínající podzimní období, zvěř totiž po polích migruje a přebíhá přes silnice. Řidiči musí být v neobydlených úsecích obezřetnější. Nejlepší je snížit rychlost, aby byli schopní zastavit před přebíhajícím srncem nebo kancem,” radí Mergental. Když už ke srážce dojde, řidič je povinný zavolat policii, protože usmrcením zvířete vznikla škoda na majetku mysliveckého sdružení.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.