Přihlásit

V Dřevohosticích uspořádali Hubertovu jízdu (Nové Přerovsko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Půlka září patřila, dalo by se říct, snad již tradičně Hubertově jízdě v Dřevohosticicíh. Jezdeckému klubu Gracie se za obrovské podpory rodiny a přátel podařila uskutečnit již IV. Hubertova jízda.

Sraz účastníků byl v areálu zámecké zahrady v 10 hodin, kde byly pro jezdce připraveny k zakoupení stužky, ke kterým dostali na posilněnou koláček.

Mezitím Jiří Kasperlik nachystal povoz pro diváky a byl připraven k odjezdu, zaplněn lidmi, kteří se z nějakého důvodu nemohli nebo nechtěli zúčastnit na koních, ale i přesto chtěli zhlédnout tento Hubertus, nebo pouze chtěli po roce zažít adrenalinovou jízdu rozmanitým terénem s kočím Jirkou.

V 11 hodin zaznělo zámeckou zahradou třikrát,,ZDAR,, Hubertově jízdě a všech 58 koní se mohlo vydat na trasu za masterem Kateřinou Mayerovou na koni Adam. Tento houf koní prošel městysem v krásném průvodu a pokračoval přes louky a lesy téměř až k Prusinovicím, kde po několika nedobrovolných sesednutích z koní bylo potřeba se opět občerstvit. Jak pro diváky, tak jezdce byla nachystána výborná sekaná.

Po krátkém odpočinku se tato celá delegace vydává na trať. Všichni se ve zdraví dopravili až na místo, kde mělo dojít k nejdůležitějšímu okamžiku dne, a tím byl hon na lišku, na který si trouflo hodně jezdců se svými čtyřnohými parťáky.

I přes velikou konkurenci se Králem honu stal Josef Novák na koni Gordon. Také došlo na rozběhy poníků, kde zvítězila Zuzana Žemlová na koni Erol, v dostihu pro plnokrevné koně si vybojovala první místo Zuzana Kuličková na koni Kiss De Victoria a v dostihu teplokrevných se stala absolutní vítězkou Barbora Kaňoková na koni Šejdy. Všechno důležité bylo tímto okamžikem splněno, a tak se mohli všichni odebrat zpátky na zámek, kde mezi tím probíhal pestrý program. Celé odpoledne zahájil TS Tadomi Dřevohostice, kterému se podařilo svým vystoupením roztleskat celé publikum, velkou zásluhu na tomto měla paní učitelka Lucie Pokorná. Jako další se divákům předvedl Agility club DDM Hranice s ukázkou psího sportování. Také proběhlo přetahování dětí s koněm. Souboj dětí a tohoto velkého krasavce dopadl nerozhodně, ovšem kdyby se koník rozhodl zvítězit, tak by to pro něj nebyl určitě žádný problém. Po celé odpoledne byly pro děti připraveny hry a soutěže, také si mohly vyzkoušet například chůzi na chůdách, jízdu na koních, na čtyřkolce nebo v bryčce, to vše zdarma. Po celou dobu dělal dětem společnost náš malý oslík Bruno. Pro jezdce byly připraveny i divácky zajímavé soutěže, a to pivní barel a záchrana.

Téměř na konci dne proběhl napínavý skokový souboj koně versus muže a úplný závěr patřil JK GRACIE Dřevohostice a ukázce práce s koňmi, které předvedly Verča a Terka se svými koníky Grand Beauty a Gracie.

Jak již na Hubertových jízdách bývá zvykem, veškeré prohřešky jezdců byly sledovány a pečlivě zapisovány, aby mohly být při večerním soudu náležitě potrestány. Pan soudce Zdeněk Daněk nekompromisně odsoudil všechny provinilce, a to buďto nějakým tím tekutým mokem a u nezletilých hříšníků trestem. Zárověň proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků z celého dne a předání pohárů. Večer zahájila, stejně jako každý rok, kapela Explozerock.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.