Přihlásit

K čemu je civilistům útočná puška (respekt.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Česká debata o smyslu držení zbraní K čemu potřebuje občan této země vojenskou útočnou pušku, která je schopna zabít na půl kilometru? I když je výrobci upravena tak, že se z ní dá pálit nikoli salvami, ale postupně, jen jedním nábojem? Proč stát něco takového vůbec povoluje?

Dotazy laiků, které provázejí debaty o vražedné střelbě na pražské filozofické fakultě, jsou plné údivu, zvědavosti, ale i zděšení. Jako by až teď pro ně vyšel najevo známý fakt, že Česko je v oblasti povolení držet zbraň podle odborných zahraničních médií – například amerického časopisu Guns & Ammo – jednou z nejliberálnějších zemí světa. A v Evropě zároveň patří dodnes k největším odpůrcům zpřísnění zákona na držení zbraní, o které se Unie snaží od roku 2015. Je tedy otázkou, co v tomto ohledu změní nedávná masová vražda.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.