Přihlásit

Osm zbraní vraha z fakulty: v arzenálu měl i obávanou karabinu. Psychotesty ale nejsou nutné (lidovky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

24. února 2015 krátce po poledni vstupuje 63letý Zdeněk Kovář do restaurace Družba v Uherské Brodě a bez varování začíná střílet. Tehdy zabil osm lidí, dalšího člověka těžce zranil. K útoku použil pistoli a revolver, obě zbraně měl v legálním držení. Dvě hodiny po útoku jednou z nich spáchal sebevraždu.

On, ale i jeho manželka byli ve svém okolí známí jako podivíni. Místní policisté s oběma několikrát řešili přestupky proti veřejnému pořádku. Žena prý několikrát vyhrožovala, že všechny zabije. Kovář ale neměl kriminální minulost a dle tehdejšího vyjádření policistů nebyl do dne spáchání útoku důvod mu zbrojní průkaz a povolení k držení zbraní odebrat.

O téměř osm let později střílel 24letý David K. v Praze v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy na náměstí Jana Palacha v Praze. Opět legálně drženými zbraněmi. Výsledkem je čtrnáct mrtvých, desítky zraněných.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.