Přihlásit

Návštěvnost Zoo Ostrava druhý rok po sobě překročila 600 000 lidí (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Návštěvnost Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava druhý rok po sobě překročila 600 000 lidí. Letos přišel 600 000. návštěvník 26. prosince, tedy o dva dny dříve než loni. Je tedy možné, že zoo letos překoná i dosavadní návštěvnický rekord z loňska. ČTK to 27. prosince sdělila mluvčí ostravské zoo Šárka Nováková.

„Tak obrovský zájem lidí o návštěvu a poznání nás velmi těší a všem moc děkujeme za přízeň a podporu! Lidé se tak spolu s námi podílejí na chodu zoologické zahrady a podporují chov řady vzácných a ohrožených druhů živočichů a rostlin,“ uvedl ředitel zoo Jiří Novák.

Připomněl, že v programu Tři koruny ze vstupu zoo podporuje ochranářské projekty v různých částech světa. Díky větší návštěvnosti tak může zoo věnovat více prostředků na ochranu přírody ve světě.

Už v lednu zoo díky teplému počasí navštívilo téměř 14 000 lidí. „Tolik návštěvníků v tomto zimním měsíci nikdy předtím do zoo nepřišlo. Následující měsíce ale panovalo poměrně chladné počasí, což nebylo pro návštěvu zoologické zahrady tak příznivé. Až v červnu a pak i v červenci zoo zaznamenala další rekordní návštěvnosti a pomalu začala 'dohánět' co do počtu návštěvníků rok 2022,“ uvedla Nováková.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.