Přihlásit

V Gdyni na severu Polska napadl ženu divočák, je ve vážném stavu (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vážná zranění utrpěla pětapadesátiletá obyvatelka přístavního města Gdyně na severu Polska, když ji při návratu z předvánočních nákupů napadlo na ulici divoké prase. „Žena podstoupila operaci, její stav lékaři stále označují za vážný,“ uvedla 23. 12. televize TVN 24 na svém webu.

K útoku divočáka došlo ve čtvrtek večer. Pouliční kamery zachytily, že se žena pokoušela schovat divočákovi mezi auty, ale marně. Útok zvířete jí poškodil tepnu v noze a žena ztratila hodně krve. Život ji zachránil převoz do nemocnice a zákrok lékařů, zůstává však na jednotce intenzivní péče.

„Lékaři celou dobu označují stav pacientky za vážný. Do této chvíle se nic nezměnilo,“ řekla mluvčí nemocnice.

Verzi událostí potvrdila i policie, jejíž hlídka dorazila na místo činu krátce po záchranářích, kteří ženě právě poskytovali první pomoc. „Žena byla v kritickém stavu převezena do nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Jolanta Grunertová. Hlídka pak na místě zjistila, že napadená žena se nejprve dostala do jednoho z místních obchodů, kde požádala, aby ji přivolali pomoc.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.