Přihlásit

Co udělá zvířatům v lese přes zimu radost? Jablka, mrkev, oves. Ale NE banány, pomeranče ani pšenice (ČRo - hradec.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ing. Miloš Pochobradský, ředitel České lesnické akademie v Trutnově, je hostem naší radioporadny. Takže lesu zdar! Jako téma jsme zvolili přikrmování lesní zvěře, takový zimní evergreen, protože zvláště o Vánocích máme pocit, že bychom měli přilepšit i zvířatům. A tak chodíme na procházky do přírody, abychom vychodili cukroví a řízky s bramborovým salátem.

Co je tedy vhodné přinést ke krmelci nebo do krmelce? A co naopak vhodné není? Je vůbec vhodné, abychom tam něco nosili?

Ideální stav je, když se domluvíte s místním myslivcem nebo hajným a on vám řekne, kam to odnést. Protože zvěř je zvyklá někam chodit, zvykne si na přikrmovací místa, což jsou většinou krmelečky, které potkáte v lese. Dáváme tam tzv. objemové krmivo, které zvěř potřebuje nejvíc. To je senáž, ta je nejdůležitější pro zvěř v zimě.

Celý rozhovor najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.