Přihlásit

Lovecký eden na severu (Lovec)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Švédsko sice nepatří mezi známé destinace stran poplatkového lovu, ale i tam se najde pár bází, ve kterých rádi uvítají zahraniční klientelu. Jak to tedy v severské zemi chodí a co se tam dá lovit?

Jestliže si nějak představujeme ráj lovců, Švédsko tento obraz v mnoha parametrech naplňuje. Z evropských zemí má nejvyšší poměr lesů vůči rozloze, a to lesů opravdu divokých! Rozhodně nehrozí, že na každém druhém kilometru narazíte na vesnici nebo silniční síť s benzínovou pumpou jako u nás, za což lze poděkovat nízkému zalidnění s tím, že velká část obyvatel žije ve městech na jihu. Navíc se loví vždy ve volnosti. Báze nabízející poplatkový lov jsou přitom rozptýleny od jihu až téměř po úplný sever Švédska. Není jich nějak moc, ale najdou se. Jen na bookyourhunt.com je jich momentálně šest a 10 minut u internetu nám toto číslo zdvojnásobilo. Občas i nějaká česká kancelář nabízí zprostředkování lovu v této severské zemi, pokud nechcete jezdit na vlastní pěst. Není ale důvod se toho bát.

Celý článek najdete v měsíčníku Lovec

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.