Přihlásit

Jihočeští policisté si políčili na myslivce (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jihočeský kraj
Jihočeští myslivci zatím sekají latinu. Policisté se zaměřili na kontroly honů v jižních Čechách a zatím je všechno v pořádku.
"V současné době je zvýšený pohyb lovců v lesích, na polích a lukách," připomíná jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura. "Každoročně proto provádíme namátkové kontroly před zahájením honu. Od počátku lovecké sezony, která se datuje již koncem léta, se policisté z odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál i s příslušníky obvodních oddělení zaměřili na kontrolu všech potřebných dokladů ke zbrani."
Policisté kontrolují nejenom doklady a zbraně, ale i to, zda není střelec ovlivněn alkoholickými nápoji nebo jinou návykovou látkou.
"Dosud jsme prověřili na 15 honech více než 200 osob, kteří jsou držiteli zbrojních průkazů. Vždy bylo vše v pořádku," libuje si Milan Bajcura s tím, že cílem těchto kontrol je i připomenutí zásad bezpečné manipulace se zbraní a střelivem.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.