Přihlásit

Sokolníci doplatili na předčasnou zimu. Sobotní lov se nevydařil (Chebský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Cheb
Již tradiční říjnové setkání sokolníků s mezinárodní účastí se konalo také v Chebu. Hosté přijeli ze sousedního Německa a ze vzdáleného Španělska, oproti předchozím sraz trval pouze dva dny. Zahájení se konalo v pátek dopoledne na Chlumečku.
Po seznámení s tím, co se bude lovit a kde se bude lovit, začal hon. Krátce po jeho zahájení se podařilo ulovit sokolníkovi s orlem srnčí a to bylo na dlouhou dobu vše.
"Hrozně pršelo a sněžilo," řekl jeden ze sokolníků, který se akce zúčastnil. "Pro ptáky potom nebylo jednoduché lovit," vysvětlil.
Dravcům totiž zmokne peří, tím se zvýší jejich váha a výkonnost za letu klesá. Pokusů ulovit srnčí bylo mnoho, bohužel neúspěšných. V závěru pátečního honu se přece jenom podařilo ulovit ještě jedno srnčí a lišku.
S představou, že se lov nedařil, druhý den si ho chtěli vynahradit. V sobotu však přišlo něco, co nikdo nečekal - zima. "Bylo opravdu sychravo," řekl sokolník. "Ale i to, že není zrovna hezky, se holt někdy stane," vysvětlil. Nikdo ze zúčastněných nepamatoval, že by setkání probíhalo někdy na sněhu. Opět bylo několik pokusů ulovit srnčí, ale i tentokrát vyšly naprázdno. V sobotu neulovil nikdo nic. Sokolníci se rozjeli domů, někteří trochu zklamaní výsledkem, ale všichni potěšení ze dvou dnů strávených v přírodě.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.