Přihlásit

Národní park na Křivoklátsku bude. Směřovali k němu už komunisti, říká Hladík (seznamzpravy.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Území, kde má na Křivoklátsku vzniknout nový národní park, je ve vlastnictví státu, ten má tak podle ministra životního prostředí Petra Hladíka právo zvýšit míru jeho ochrany i proti vůli místních samospráv.

Samosprávy v obcích na Křivoklátsku se bouří proti záměru vyhlásit v oblasti národní park. Starostové nedávno založili i svazek, kde se k boji proti parku připojilo 28 obcí a městysů. Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) ale tento vzdor nechápe.

Všichni, se kterými se na Křivoklátsku osobně bavil, jsou prý pro vyhlášení nového parku, záměr podporují i všichni odborníci. „A mluvil jsem opravdu s celou řadou lidí, když jsem tam byl teď na dovolené a bavil se třeba s lidmi v hospodě ve Skryjích,“ uvedl. Šéf resortu má tak podezření, že starostům nejde o skutečný rozvoj „upadajícího“ regionu. „Socioekonomicky celé střední Čechy rostou, avšak oblast Křivoklátska se propadá a propadá,“ tvrdí také.

Celý rozhovor najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.