Přihlásit

Radioaktivní divočáci trápí střední Evropu. Jejich přemnožení se nedaří zastavit (obnovitelne.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Dát si v Bavorsku kančí medailonky? Podle vědců rozhodně špatný nápad. Tamní divoká prasata jsou totiž kontaminovaná radioaktivním cesiem z testů jaderných zbraní.

Divočáci jsou v Bavorsku dokonce natolik radioaktivní, že úřady jejich konzumaci označily za nebezpečnou a jejich výskyt na německém jídelníčku v posledních dekádách výrazně klesl, jak upozorňuje magazín Science. Logicky nízký zájem o jejich maso ale působí další problémy. Divočáci se v Bavorsku přemnožili a devastují tamní přírodu. Podle BBC dokonce neudržitelný růst počtu radioaktivních divočáků ohrožuje bavorské lesy samotné. Pozor by si navíc měli dát i čeští myslivci. Výzkumníci z Veterinární univerzity v Brně loni vydali studii, podle které jsou nebezpečně radioaktivní i třeba prasata v Novohradských horách.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.