Přihlásit

Horňácká Svatohubertská bude v Louce už šestá (Hodonínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Myslivci v Louce vzdají opět hold svému patronu Hubertovi. V louckém kostele Panny Marie Růžencové se v neděli 11. listopadu uskuteční už šestá Horňácká Svatohubertská mše.
Do kostela zamíří slavnostní průvod. "Myslivce v něm doplní čestní hosté, mezi kterými budou zástupci řádu svatého Huberta a Moravských rytířů svatého Rostislava a Kolumbana. Chybět v nebude ani doprovod trubačů, takzvaných Markazínů," zvou myslivci z Mysliveckého sdružení Volavec v Louce.
Po mši, která začne v deset hodin ráno, bude na prostranství před kostelem připraveno otvírání Svatomartinských mladých vín, uskuteční se tam také koncert trubačů lovecké hudby, ukázky vábení zvěře i koncert Lipovské pětky. Ve stáncích budou k dostání myslivecké potřeby možnu bude získat i odbornou radu. Tradiční mysliveckou akci doplní také výstava obrazů akademického malíře Václava Nasvětila v nedalekém kulturním domě. Zájemci si tamtéž mohou vyzkoušet laserovou střelnici.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.