Přihlásit

Padesátka lovců ulovila patnáct divočáků (Ústecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Problém s divokými prasaty trápí Ústečany. Divočáci pustoší zahrady a přerývají travnaté plochy.
Konečně zareagovali i myslivci. Sdružení Diana obhospodařující honitbu severně od města (nad Severní Terasou, Stříbrníky, Doběticemi, Krásným Březnem a Neštěmicemi) uspořádalo v sobotu lov na černou zvěř.
"Náš cíl byl redukovat početnost divočáků a alespoň na čas je vytlačit z uvedených lokalit hlouběji do honitby, kde nepůsobí škody," uvedl David Vaca ze sdružení Diana.
Téměř padesátce lovců se během dne podařilo ulovit 15 kusů černé zvěře. "Jsme si vědomi, že divočáci, kteří jsou velmi inteligentní zvěří, se po čase do oblastí, kde naháňka proběhla, opět vrátí. Do konce roku tudíž proběhnou ještě nejméně dvě další podobné lovecké akce," dodal Vaca.
Členové sdružení současně vyráží i na individuální lov (na čekanou na posedech) v honitbě nad městskými částmi. "Někteří mají navíc povolení lovit za velmi přísných bezpečnostních pravidel na vybraných nehonebních pozemcích v intravilánu města," upřesnil David Vaca.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.