Přihlásit

Tachovské Muzeum Českého lesa chystá akci s názvem Ptáci v zimě nespí (Tachovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tachov
O tom, že tvrzení uvedené v nadpisu je pravdivé, ví nejen každý ornitolog ať již profesionální či amatérský, nebo každý bird­watcher, ale dokonce každý z nás, kdo umí chodit přírodou s otevřenýma očima. O správnosti tohoto tvrzení hodlá přesvědčit naši veřejnost na stejnojmenné akci, která se bude konat 28. prosince. Je to závěrečná akce z bohatého cyklu přednášek, besed, vycházek do přírody a výletů. Pod jej každoročně připravuje celá řada institucí, především obě správy našich chráněných krajinných oblasti, tedy Českého i Slavkovského lesa, dále muzea v Chebu, Tachově, Karlových Varech, Sokolově a Domažlicích a některé ochranářské a přírodovědné nevládní organizace. Tečku za letošním cyklem, čítajícím přes padesát akcí udělá právě tato zimní vycházka za ptáky. Sraz k ní je v osm hodin a třicet minut před vchodem do tachovského muzea. Půjde se k minerálnímu prameni a potom Knížecí alejí až na Svatou, a bude­li chuť třeba i dále podél Mže do Aglaina údolí. Trvání bude podle počasí a zájmu účastníků, rozhodně však vycházka skončí přátelským posezením v některé útulné restauraci. Odborný doprovod garantuje zoolog Muzea Českého lesa Pavel Řepa, je však předpokládáno a také vítáno, že nebude mít nouzi o spoluprůvodce. Zváni byli totiž všichni terénní ornitologové z Plzeňska i Karlovarska,takže lze čekat, že průvod se bude kvalitními znalci ptáků jen hemžit. A také závěrečná beseda slibuje být velmi zajímavá, neboť se budou hodnotit letošní terénní pozorování a každý se bude pyšnit těmi nejatraktivnějšími a nejvzácnějšími "úlovky".
A kdo již někdy byl na některé takové ornitologické akci, ví už dopředu, že tato sezení jsou pověstná jako opravdu velká sranda. Zváni jsou tedy přátelsky ti lidé, kteří mají zájem o ptactvo a také zároveň ti, kteří mají zájem o procházení se zasněženou přírodou Tachovska.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.