Přihlásit

Rousínovská radnice vstoupila do honebního společenství (Vyškovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rousínov
Zastupitelé Rousínova na svém posledním zasedání jednomyslně schválili členství města v honebním společenství Rousínov. Pro tamní myslivce je to totiž jediná možnost, jak honitbu získat. "Honitba může být uznaná jen tehdy, pokud má alespoň pět set hektarů honebních pozemků ve vlastnictví členů společenství, což jsme bez pomoci města nesplňovali," vysvětlil předseda Okresního mysliveckého spolku ve Vyškově František Toman.
Při uznání honitby v roce 2002 bylo vše v pořádku. "Různými převody pozemků jsme ale během následujících let přibližně o třicet hektarů přišli. Proto jsme se rozhodli město požádat, jestli by se svými sedmačtyřiceti hektary do honebního společenství vstoupilo, abychom opět dosáhli požadovaných pěti set hektarů. Je to pro nás jediná možnost, protože shánět členy po dvaceti nebo třiceti arech je téměř nemožné," vysvětlil Toman a doplnil, že vstupem do společenství městu nevyplývají žádné povinnosti.
Starosta Rousínova František Havíř návrh podpořil a ruku pro vstup zvedli také všichni přítomní zastupitelé."Jsme asi jediní, kdo mohl myslivcům v tomto směru pomoct a stejně jako podporujeme neziskové organizace, tak jsme rádi pomohli i v této oblasti," podotkl starosta.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.