Přihlásit

Strach z vlků na Sibiři. Za vlčí kůži odměna 64 tisíc korun (tyden.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Až k vyhlášení stavu ohrožení přinutily dnes útoky vyhladovělých vlčích smeček úřady sibiřské Republiky Sacha (Jakutska). Vlci decimují stáda sobů a koní, volný odstřel vlků byl v celé rozlehlé oblasti severovýchodní Sibiře vyhlášen na dobu tří měsíců.

Až k vyhlášení stavu ohrožení přinutily dnes útoky vyhladovělých vlčích smeček úřady sibiřské Republiky Sacha (Jakutsko). Vlci decimují stáda sobů a koní, volný odstřel vlků byl v celé rozlehlé oblasti severovýchodní Sibiře vyhlášen na dobu tří měsíců.

Útok vlků na člověka zatím nebyl hlášen, ale podle místních médií zabili vlci v Jakutsku během nynější zimy přes 300 koní a napadli velké množství místních sobích farem.

Za jeden z hlavních důvodů agresivity vlčích smeček zoologové označují dramatický úbytek arktických zajíců, kteří jsou pro vlky na Sibiři obvyklou potravou.

Podle jakutských mysliveckých sdružení by vlků v oblasti nemělo být víc než 500, ale v současné době jich podle odhadů v regionu žije minimálně sedminásobek. Jejich energii neoslabují ani kruté mrazy, které se v oblasti občas blíží až k minus 60 stupňům Celsia.
Za kůži odstřeleného vlka mohou nyní lovci dostat odměnu až 100 tisíc rublů (64 tisíc Kč).

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.