Přihlásit

Vycházka s pozorováním fauny již v sobotu (Plzeňské noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na první letošní společnou vycházku se vydají již tuto sobotu, tedy 19. ledna, rokycanští ochránci přírody.

Přidat se k nim mohou všichni, kdož mají rádi zimní přírodu a rádi se v ní toulají.

Cílem této zajímavé přírodovědné vycházky budou Kokotské rybníky a  zaměřit by se organizátoři chtěli především na pozorování lesních druhů živočichů.

Plzeňské novinky o tom informoval předseda rokycanské pobočky ČSOP Pavel Moulis.

Sraz všech zájemců je v 9.00 hodin před sídlem rokycanských ochránců přírody, tj. ve Švermově ulici 748/II, nad rokycanským vlakovým nádražím.

Trasa, jejíž délka by neměla překročit třináct kilometrů, povede okolo Klabavské nádrže, dále pak po turistické značce ke Kokotským rybníkům a do Chrástu na vlak. Vycházka je plánována jako celodenní, přičemž s návratem je počítáno kolem šestnácté hodiny.

I přesto, že trasa povede převážně lesem, není vyloučeno ani pozorování nelesních druhů živočichů, především pak vodních ptáků na Klabavské nádrži. Zde v této době již můžeme spatřit kormorány velké, volavky popelavé i bílé, celou řadu kachen a ojediněle i orly mořské.

Doporučujeme se teple obléci, vybavit se i pohodlnou a vhodnou obuví do terénu a něco na opečení na ohni. Zároveň nezapomenout ani na drobný peníz na vlak i případné občerstvení. Věříme, že i tentokráte uvidíme zajímavé druhy živočichů, neboť navštívíme velmi specifické  prostředí, dodal Moulis.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.