Přihlásit

Na Dobrovicku řádil zloděj psů (Boleslavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Dobrovicko
Ani nepřízeň počasí, nízké teploty, déšť a sníh neodradil nenechavce od poměrně kuriózní krádeže.
Do oka mu totiž padlo nikoliv zařízení rodinného domku, nýbrž tři lovecké feny, které měl jejich majitel umístěny v kotci na svém pozemku. "Od středečního do pátečního dopoledne vnikl zloděj na soukromý pozemek v jedné z obcí na Dobrovicku a z kotců odcizil tři lovecké psy," upřesnil mluvčí mladoboleslavských policistů David Schön.
Jednalo se o čistokrevné feny, dvě z nich byly rasy německého loveckého teriéra, v třetím případě šlo o německou drsnosrstou ohařku, což znamená, že se rozhodně nejednalo o levná zvířata "na ozdobu" a jejich chovateli tak vznikla značná škoda, odhadem v řádu desetitisíců.
Jak se podařilo Boleslavskému deníku zjistit, majitel ukradených zvířat na místě, kde měl kotce, tedy v Prodašicích, nebydlí a za zvířaty dojíždí patrně z Března. Zdejší obyvatelé, kteří majitele fen znají, Deníku potvrdili, že za zvířaty skutečně jezdí, ale někteří z nich vyjádřili pochybnost nad tím, jak se o ně stará.
"V minulosti na něj někdo zavolal i kontrolu kvůli podezření z týrání, nic se ale nepotvrdilo," řekl jeden ze sousedů, který si ale nepřál být jmenován. "Po pachateli i psech nyní pátrají policisté z Dobrovice. Po dopadení mu za trestný čin krádež hrozí až pět let odnětí svobody," dodal Schön.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.