Přihlásit

Dub ponese jméno po původním majiteli a zakladateli místa, kde roste (Kolínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zásmuky
Nejmohutnější dub rostoucí v zásmucké Bažantnici bude v květnu pojmenován jménem Leopold. Toto jméno je vybráno na památku Leopolda z rodu Šternbergů, původních majitelů a zakladatelů Bažantnice. Samotné slavnostní pasování dubu, kterého se ujme Pavel Kyzlík z Dobřichovické dendrologické společnosti, není však jedinou akcí, která se v Bažantnici uskuteční.
V rámci pojmenování dubu bude také uvedena výstava padesáti nejlepších výtvarných prací dětí mateřinky a Základní školy Zásmuky v prostorách chaty kynologického klubu na hřišti v oboře. Součástí slavnostního dne bude také koncert dětí ze základních uměleckých škol Zásmuky a Uhlířské Janovice.
Kolem dubu bude také otevřena nová stezka a chybět nebude ani slovo významných dendrologů jako je Marie Hrušková nebo Václav Větvička. Následovat bude promítání o historii obory Bažantnice, o které se postará Milan Petr a Libuše Hoznauerová, dále prohlídka obory Bažantnice a Jeleního tunelu, ale i volná prohlídka výstavních prostor zámku v Zásmukách, grotty a vstup do věže (Dagmar Skyvová).


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.