Přihlásit

K novému volnočasovému areálu v Hostíně patří i vodní plocha (Mělnický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V obci Hostín se v úterý 30. dubna v 18 hodin chystá slavnostní otevření dosud chybějícího venkovního centra pro trávení volného času pro všechny generace občanů.
V tomto volnočasovém areálu naleznou obyvatelé asfaltové a mlatové chodníky pro procházky i sportování i s rozšířenou asfaltovou plochou pro in­line bruslení, pobytové loučky s lavičkami, zelené bludiště pro nejmenší a v neposlední řadě desítky nově vysázených stromů a stovky keřů a keříků. Dominantou celého parku je pak živá vodní plocha s rozlohou přes deset arů. Kolem tohoto rybníka vede asfaltový chodník, který u jeho přepadu přechází ve dřevěnou vyhlídkovou plošinu, jejíž stavbu financovalo občanské sdružení Safari Muzeum Hostín. Z této vyhlídky bude možné pozorovat nejen život ve vodě, ale i zvěř v sousední oboře, kde poblíž zároveň zbudovalo uvedené občanské sdružení napajedlo pro zvěř, aby tak návštěvníkům volnočasového areálu zajistilo možnost pozorování chovaných kusů jelena Dybowského, muflona či kozorožce horského. Nedílnou součástí tohoto projektu je i místní komunikace Ke Stráži, která je součástí Velkého vycházkového okruhu navazujícího na volnočasový areál. Zde došlo ke kompletní rekonstrukci stávající dezolátní cesty a v délce asi 400 metrů vznikla nová komunikace o šířce čtyři metry s povrchem ze zámkové dlažby. Výsledkem je pohodlná cesta nejen pro maminky s dětmi, ale i pro hůře pohyblivé seniory, kteří se pak navazující mlatovou cestou podél lesa dostanou z horní části obce až do volnočasového areálu.
Uvedená investiční akce pod názvem Komplexní řešení pro obec, přírodu i volný čas byla zrealizována díky účelové dotaci z rozpočtu Středočeského kraje, kdy ze Středočeského Fondu rozvoje měst a obcí byla obci poskytnuta částka 6,1 milionu korun, což představuje více než devadesát procent z celkových skutečných nákladů. Svým rozsahem se tak tato akce stala dosud největší zrealizovanou investiční akcí obce Hostín. Dosud největší je tento projekt i svým významem. Nově vzniklý park totiž přímo navazuje, respektive obklopuje stávající sportovní areál, ve kterém se nachází tenisový kurt s dřevěným altánem, hřiště na kopanou a nohejbal a dětské hřiště. Jejich přirozeným propojením tak vzniká naprosto ojedinělý areál, ve kterém si to své musí najít každý obyvatel obce.
Úterního otevření areálu se osobně zúčastní PaedDr. Milan Němec, náměstek hejtmana pro oblast školství,mládeže a sportu, který zároveň pronese krátký projev.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.