Přihlásit

V Hranicích soutěžilo 35 malých myslivců (Hranický týden)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hranice
Běda mužům, kterým žena vládne? To určitě ne. I když při pohledu na listinu výsledků letošního ročníku už tradiční soutěže O zlatou srnčí trofej v Hranicích si na známé rčení možná leckdo vzpomněl. Nejstarší kategorii totiž opanovala třináctiletá Simona Žabková, jediná dívka ve čtrnáctičlenné skupině.
"Myslím, že to bylo hodně o štěstí. Nepřijela jsem tady proto, abych soutěž vyhrála. Na druhou stranu jsem chtěla potěšit svého taťku a vedoucího kroužku, protože se hodně snažili, abych se dostala na vyšší úroveň. To, co jsem tady dokázala, umím jen díky nim," poděkovala vítězka svým učitelům. Štěstí v sobotním kole soutěže ale určitě nebylo rozhodujícím článkem úspěchu. Vždyť žáci, ale i předškoláci, kterých se na startovní listině sešlo celkem pětatřicet, museli prokázat výborné znalosti v náročném teoretickém testu se zaměřením na myslivost, v poznávání různých přírodnin a v neposlední řadě museli předvést přesnou mušku při střelbě ze vzduchovky. Střelba na vzdálenost deseti metrů ale jistě patří mezi ty nejoblíbenější disciplíny.
I vzhledem k úkolům které mladí myslivci absolvovali, se okresní kolo přírodovědné soutěže konalo právě v arboretu Střední lesnické školy Hranice. "Akci jsme do arboreta přesunuli už loni. Předtím jsme ji pořádali na střelnici, ale tohle prostředí je k soutěži přeci jen vhodnější," řekl Bohumil Kristek, vedoucí kroužku mladých myslivců v Hranicích.
Hraničtí malí myslivci se spolu setkávají každou sobotu. Nejde přitom jen o trénování střelby nebo učení se teoretických otázek na soutěže. Například v letos dlouhém zimním období členové kroužku chodili několikrát přikrmovat lesní zvěř, za což byli v sobotu po zásluze odměněni.
Okresního kola významné dětské soutěže o přírodě a myslivosti se zúčastnili členové kroužků z Hranic, Partutovic, Týnu nad Bečvou, Hutiska­Solance i ze slovenského města Levice.
Fotogalerii najdete na: www.hranickydenik.cz

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.